KKadetea

MARIANISTAS KIROLTASUNA 48-47 AZ PARTICIPACION ARABA

Eneko Fernández -

, Kadetea
Partida oso Araba urduriarekin hasi zen, nabari zitzaien, ia ez ziren bi pase emateko gai galerarik egin gabe, 6-0eko partziala Mariasen alde eta talde bisitariaren hutsartea. Horren ostean, Arabak erreakzionatu egin zuen eta partidura itzultzen jakin zuen. 10-7ko markagailua 9. minutuan Arabak gora egin zuen eta laurdena 0-6ko partzialarekin itxi zuen. 10-13.

Bigarren laurdena eta dena oso berdinduta, baloi galera asko bi taldeen partetik, seigarren minutura arte Araba taldearen saskiratze bakarra. Etxeko taldearen hutsartearen ondoren, etxeko taldeak berriro ere gora egin eta 11-2ko partziala lortu zuen. 23-23 atsedenaldira.

Hirugarren laurdena hasi zen, arriskutsuagoa bihurtzen ari zena, bertako zelaiaren kondentsazioagatik. M.Ocejoren lesioak eta Arabakoen hainbat kolpek, zelaiaren egoerak eragindako irristaden ondorioz, Araba burumakur utzi zuten, ideiarik gabe eta zoruaren kontra kolpe gehiago ez izateagatik hertsatuta. Mariasek "abantaila" hori aprobetxatzen jakin zuen eta 11-0eko partziala egin zuen. Arabako taldeak hutsartea eskatu zuen, eta, ondorioz, jokalariek erreakzionatu egin zuten eta laurdena 34-31koarekin bukatu zen, azken laurdenean dena erabakitzeke zegoela.

Zelai horretan jokatzeko ezintasunaren ondoren, beheko zelaira aldatu zen partida. Azken laurdena kantxa berri batean hasi zen, geldialdiaren ondoren berotu gabe. Bi talde oso urduri nabari ziren, bi taldeek erabaki txar asko hartu zituzten, eta laurden hau saskiratze trukaketa etengabea izan zen. 21 segundoren faltan, 46-47 Arabarentzat. Etxeko taldearen hutsartea, eta talde honen saskiratzea partida amaitzeko 11 segundo falta zirenean. Partiduko mahaiak ez zuen bere lana egin, eta nahiz eta bisitarien entrenatzailea tematuta egon hutsartea eskatuz, baita oihuka ere, epaileak eman behar izan zuen hutsartea 6 segundorekin. Entrenatzaile bisitaria teknika batekin mehatxatzen zuten, eta 6 segundo baino ez ziren geratzen. Denbora hila, Arabako entrenatzailearen pizarra jokaldia prestatzeko eta otoitz egitera, tiroa egon da, baina ez da sartzen. Amaitu da partida. 48-47. Marianista irabazle.

Bidegabeko porrota, Arabaren mende ez dauden kanpoko hainbat faktoreren ondorioz. Zapore mingotsa du, baina Araba gogotsuago joaten da hurrengo partidara eta F4ra.