Foto

AFILADOS GASTEIZ ARABA 64-47 ASKARTZA CLARET

Iker García - Foto: Basketbasko

, Bigarren Maila

Afilados Gasteiz Arabak bosgarren garaipena jarraian lortu du eta garaitu gabeko ekipo bakarra lehen itzuliari amaiera eman dio.

Markagailuak islatzen duena baino partida parekatuagoa izan zen. Askartzak intentsitate eta gogo handiz eutsi zion lehen laurdenari hiru puntuko hiru saskiratzeekin, etxekoek, aldiz, atzean irudi sendorik erakutsi gabe, asmatu egin zuten 19 puntu lortuz.

Bigarren laurdenean, Leioakoek argi utzi zuten gogor borrokatuko zutela, goiko multzoan are gehiago hurbilduko zituen garaipen baten bila. Intentsitatea eta defentsako kontaktuak are gehiago igo ziren eta etxekoak erabat desitxuratu zituzten.

Atsedenaldiaren ostean, zuri-gorriek defentsako erreboterik eza zuzendu zuten, Askartzaren 1c1ak kontrolatu zituzten eta Aritz Duroren defentsako proposamenari irtenbidea aurkitu zioten. 18-7 markagailuan etxekoentzat amaiera lasaiagoa uzteko. Azken laurdenean Askartzak berriro egin zuen topo, baina beranduegi zen eta Afilados Gasteiz Arabak aldea apur bat handitu zuen markagailuan.

MVP:

ANE VALLE San Ignacioren aurka partida bikaina jokatu ondoren, bere sasoiari jarraipena ematen dio. 15 puntu minutu garrantzitsuetan erasoko erreferentea izanik eta defentsako zatian jardun garrantzitsua izanda.

AZPIMAGARRIA

MARIA ANGULO: Ez zuen hain paper deigarria izan saskiratzean, baina beste behin ere baloratuena izan zen. Bigarren zatian lan polita egin zuenean taldeak jauzi egin zuen markagailuan. 10 puntu 12 errebote.

CARLOTA GONZALEZ 12 puntu 24 minutuan, oharpen isileko motorra, egunetik egunera jokoaren alderdi gehiagotan ikusten da.

HOBETZEKOA

DEFENTSAKO ERREBOTEA Askartzaren 12 erasoko erreboteetatik 11 lehen zatian izan ziren, ezin dugu alde batera utzi jokoaren alderdi hau.