BBigarren Maila

SAN IGNACIO 66-73 AFILADOS GASTEIZ ARABA

Iker García -

, Bigarren Maila

Asteburuko bigarren partida, eta larunbateko garaipenaren ostean, denboraldi honetan igotzeko benetako aukera gisa sendotzeko aukera.

Aurrean talde sendoenetako bat, sendoena ez esateagatik. Partidak ez zuen inor axolagabe utzi, eta kirol honekiko grina sortzen duen partida horietako bat izan zen.

Etxekoak emaitzaren garrantziaz jabetuta atera ziren, espekulaziorik egin gabe, eta 20 minutuko ametsa egin zuten erasoko pistan, Natalia Berrozpek batez ere, 19 puntuko aldea lortu baitzuen gorritxoen 44. minutuan. Gasteiz Arabak eutsi egin zion, erasoan hobekuntza erakutsiz eta atsedenaldian lortutako 36 puntuek partidan bizirik jarraitzea ahalbidetu zioten.

Atsedenaldiaren ostean teoria erraza zen, erasoko erritmoarekin jarraitzea eta Navarren erasoko fluxua murriztea. Praktika aldiz, konplexua zen, Arabak iraultzea lortzen zuen, baina azken uneetan egindako jokoa hirugarren laurdeneko lana bertan behera uztera eraman zuen.

Laurden bat jokatzeke zegoela eta hirugarren laurdeneko minutu ez-zilegien joera aldatzeko itxaropenarekin, bisitariek energia guztia jarri zuten zelaian 23-8 bikain bat irabazteko eta garaipena lortzeko.

MVP:

IZARO ESTEBAN: Maria Anguloren eta Natalia Berrozperen erasoko erakustaldiaren baimenarekin, noski. 35 minutuz baino gehiagoz egindako ahalegin ikaragarria baloratu behar dugu. Garaipena bere alderdirik gabe pentsaezina izango litzeteke.

AIPAGARRIENA:

MARIA ANGULO Falta pertsonalek kalte egin zioten partidako zenbait minututan, hala ere, beste behin ere, eta tradizio bat da, erabakigarria izan zen. Ikusgarriak norgehiagokaren azken 4 minutuak. Etengabe hazten doa.

SONIA GUTIERREZ: Lesionatu arte, bere partida aipatzeko modukoa zen, portzentaje altuko saskiratzea eta jokoan parte-hartze handia izanez.

GARAZI ABERASTURI Erasoko garrantzia handia izan da lehen bi laurdenetan, eta taldea bizirik mantenduz.