BBigarren Maila

MARISTAS AUTO IREGUA 54-73 AFILADOS GASTEIZ ARABA

Iker García -

, Bigarren Maila

Afilados Gasteiz Arabako bigarren faseko lehen irteera. Logroñora bisita, aurrean txapelketaren sentsazio atseginetako bat, lotsagabe eta guztiz independenteak aurkariei egindako proposamena.

Lehen laurdenean bisitariek etekin azkarra atera zuten erasorako proposamena bitartez, baina defentsan ez zuten lortu parekoak egokitzea. 19-12.

Bigarren laurdenean alarmak piztu ziren, nahiz eta markagailuan nagusi izan. Etxekoen talde ausartak energiaz betetako defentsan egiten ari zen eta kontaezin galerak eragiten zituzten zuri-gorriengan. Atsedenaldiaren ostean, etxekoek jokoari buelta eman zioten eta barneko jokoan eta defentsa oldarkorrean oinarrituta, laugarrena markagailua are gehiago estutuz eraman zuten.

Partida erabakitzeke zegoela eta Arabarentzat gutxieneko abantaila zela, azken laurden erabakigarria hasi zen. Laugarren laurdenaren erasoko lanak eta aurreko hiru laurdenetako etxekoen ahaleginak indarra murriztu zuen etxeko taldean. Gainera, hogeita hamar minuturen ostean defentsako bikoteak estutu egin ziren, eta pronostikoaren aurka amaiera lasaia eta espero zen baino abantaila handiarekin bukatu zen.

MVP:

CARLOTA GONZALEZ. Liderra balorazioan. 5/7 hirukoteetan eta defentsan egindako ahalegina lehen laurdenean, azken hilabetean egindako lan onari jarraipena emateko. Limiterik gabeko hazkundea Egungo lan-ildoarekin jarraituz gero.

AZPIMAGARRIA:

MARIA ANGULO:. sail honetako langile finko batek, defendatua izan zen egun batean, bere zenbakiek balio handiagoa hartzen dute. Asko kostatu zitzaion defentsa lokalaren irakurketa aurkitzea.

MYRIAM PEREDA Erasoko borondatearekin eta defentsako sakrifizioarekin hasi zen, batez ere lehen laurdenean. Azken laurdenean lehertu zen minutu erabakigarriak eginez.

ASISTENCIAS Taldearen hobekuntzarekin lotura estua duten asistentziak. Benetako harrotasun-zigilua da ligako top 10.an 6 jokalari ikustea ranking honen buru.

HOBETZEKOA

GALERAK 30 minututan gehiegizko galerak izan dira, baina Errioxako taldearen merezimenduetan aurkitu dezakegu kausa.

2Ko jaurtiketen ehunekoa ez zen ona izan, hautaketa oraingo honetan ez zen onenetarikoa izan.