BBigarren Maila

AFILADOS GASTEIZ ARABA 66-52 MARISTAS AUTO IREGUA

Iker García -

, Bigarren Maila

Afilados Gasteizek zazpigarren garaipena lortu zuen 3 laurdeneko 7 minutu distiratsuei esker.

Zuri-gorriak markagailua menderatzen hasi ziren, baina eraso arina egitetik urrun zeuden. 16-9 markagailua islatzen zuen, baina lanaren zailtasuna nabarmena zen. Bigarren laurdenean sentsazio txarrak azaleratzen ari ziren, eta jada ez zen soilik erasoko arintasuna arazoa, defentsako erreboteak eta kanpoko 1c1-etik Errioxako erasoei eusteko zailtasunak markagailu parekatua utzi zuen atsedenaldian, 28-26 gasteiztarren alde.

Atsedenaldiaren osteko lehen hiru minutuak Maristas Auto Ireguaren bigarren laurdenean egindako lan onaren luzapena izan zen. Maria Anguloren lesioaren ostean, partidua guztiz aldatu zen. Arabako Afilados Gasteizek errebotea kontrolatu zuen, eta defentsako 1c1-ak, eskutik, erabakiak eta erasoko oldarkortasuna maila batzuk igo zituen. Emaitza minutu horietan 25-6koa izan zen.

Laurden bat jokatzeke zegoela, etxeko taldeak partidaren kontrola mantendu zuen, baina ez zuen hirugarren laurdenaren maila erakutsi.

Bisitariek, aldiz, besoak ez jaisteko lezioa eman zuten eta norgehiagoka azken jabetza arte borrokatu zuten.

MVP:

IZARO ESTEBAN: 22 puntutako balorazioarekin partiduko gehien baloratutako jokalaria. Carmen Sotoren eraso-lan handiari eutsi zion. Pauso bat aurrera eman zuen, barruko indar falta zela eta, eta higadura handia egin zuen, pistan 36 minutura iritsiz.

AIPAGARRIENA:

SONIA GUTIERREZ: Puntuak, erreboteak eta defentsa. Partida oso konpletoa eta jokalari garrantzitsua hirugarren laurdeneko 7 minututan

MYRIAM PEREDA Ez zuen partida bikaina jokatu, baina partidaren zuzendaritza mantendu zuen bakarretakoa izan zen.

HOBETZEKOA:

GALERAK: 28, horietako asko ekidin daitezkeenak, egindako partida txarraren adierazlea.

JAURTIKETA PORTZENTAIA: % 62, % 39 eta % 20 jaurtiketa libreetan, biko jaurtiketetan eta hirukoetan. Ez digu egun txar bati buruz hitz egiten, baizik eta eraso txar baten ondoriozko tiro-aukeraketa oso txarrari buruz.

SUBIDA DE BALON Kapitainaren salbuespenarekin, taldeak bere burua kanporatu zuen, talde honentzat normalean onuragarriak ziren egoeren antolaketa-kaosa sortuz.