JJuniorra

LOIOLA INDAUTXU 03 50-67 ASADOR 10 GIBAJAS

Alex Aguriondo -

, Juniorra

Partida bikoitzeko asteburuan, Azpeitian garaipena lortu ondoren Bilbora joan ginen liderraren aurka jokatzeko. Partida zaila zen, aurreko eguneko ahalegina kontutan hartzen badugu.

Lehen laurdena berdinduta hasi zen, Loiolak bere ahalmen fisikoa baliatzen zuen uztaiaren azpian saskiratze errazak bilatzeko. Guk ordez, korrika egin eta trantsizioan saskiratzea nahi genuen. Defentsan sufritu egin genuen, baina azkenean markagailuari eustea lortu genuen. 18-16

Bigarren laurdenaren hasieran, aurkariek defentsako maila igo zuten eta 4 minutu saskiratu gabe utzi zizkiguten. Sei puntu azpitik egonda taldeari asko kostatzen zitzaion abantailak lortzea. Gure defentsak sufritzen jarraitzen zuen, baina partziala kontrolatu zuen. Hala ere, laurdenaren azken bi minutuetan, Loiolako zenbait despitek aprobetxatu genituen markagailuari buelta eman eta atsedenaldira irabazten joateko. 26-27

Atsedenaldiaren ostean, helburua ildo beretik jarraitzea zen. Defentsa-jarduera areagotu egin genuen kantxa osoan presioa eginez. Gainera, gure kanpoko jokalariek kanpoko jaurtiketarekin asmatu zuten, eta, iragarpen guztien aurka, markagailuan aldentzea lortu genuen, laurdenaren azken tartea 11 puntuko errenta lortzeko. 40 - 51

Azken laurdenak aurreko egunean jokaturiko partiduarekin alderatuta berdin berdina zirudien, distantzia mantentzea eta baloiaren zirkulazio onarekin jabetzak agortzea. Loiolak ez zuen erraz jarriko, markagailuan hurbildu nahi izan zen eta 5 minutu utzi zizkigun ia saskiratu gabe. Hala ere, gure neskek sufritzen jakin zuten eta denboraldiko bigarren garaipena atera zuten.

Azken emaitza 50 - 67

Gure taldearen partida bikaina denboraldiko bigarren partida irabazteko. Eta lehen garaipena ospatu nahi ez izatea ere ulertu genuen, asteburuko lana bukatu gabe zegoen. Norabide honetan lan egiten jarraitu behar da bolada onarekin jarraitzeko

CRACK-ak

Judith eta Ane: bi partidetan taldearen saskiratzearen lidergoa eraman dute, eta partiden falta badirudi ez diela eragiten.

DANDY-ak

Guztiak!: EL juniorrak esperientzia gutxi edo batere esperientziarik gabe, bi beroketa-partida baino ez ditu behar izan beren ahalmena erakusteko, horrela ekin!!

GOGORRAK:

Nahia eta Nagore: Ze poza Nahia jokatzen berriro ikustea, naiz eta Nagorerekin lehiakide bat atera zaion. A ze defentsa-bikotea!

ZEKULAKO EGUNA:

Pedro: jokalariei euren izenez deitzeko arazoak ditu, hurrengo partidetarako ikasiko dituela agindu du.

Alex: saskiak ospatzeari utzi behar dio denbora baino lehen, apur bat despistatuta zirudien.

Carlos: ziztada batek lehen partidarik gabe uzten du ia, eskerrak ordezko gurpila zegoenik.

Nahia G eta Marina: aulkitik animatu zituzten lantaldeari, baina hainbat aldiz harrapatu zituzten beren gauzei buruz hitz egiten... Beraien lesioetatik azkar sendatzea espero dugu, ondoen ematen zaienera itzul daitezen: saskibaloia jokatzera.