JJuniorra

ASADOR 10 GIBAJAS B 58–23 MARIANISTAS KIROLTASUNA

Markel Uriarte -

, Juniorra

Azkenean, 10 jardunaldiren ostean, gose handiko taldea ikusi ahal izan zen larunbatean 17: 00etan San Viatorreko kantxan. Izan ere, bigarren itzuliko hirugarren partida izan zen eta gorabehera asko izan ondoren, taldea izan beharko lukeen adibide argia izan zen.

Partidua Asadorrek ezarritako erritmo biziarekin hasi zen. Ohikoa denez, ez genuen saskia argi ikusten, baina defentsa ona zen, Mariasi jokoan saskiratze bakarra lortzea uzten. Bigarren laurdenaren hasieran, kanpoaldeko jokalariek defentsa oso ona burutu zuten, eta horrek kontraeraso asko egitea baimendu zigun, behin baino gehiagotan, barnealdeko jokalarien moketen ondorioz. Atsedenaldian markagailuak 22-6 islatzen zuen.

Atsedenalditik bueltan, iraganeko mamuak hurbildu ziren, bi minutu txarrekin. Baina taldeak lan-tximua jarri zuen beste behin, eta defentsan hasi zen. Egia da, bigarren zati honetan, defentsa baino distiratsuagoa izan zela erasoa, sei hiruko eta talde jokoko saskiratze oso onak lortuz, berekoikeria albo batera utzita.

Orain, zubi-aste bat dugu, taldea osatzen jarraitzeko eta hobetzen jarraitzeko aprobetxatuko duguna, 2019ko azken bi jardunaldiei aurre egin aurretik.